Nya Opel Combo framröstad till International Van of the Year 2019

Nyheter - 19 september 2018

  • IAA för transportbilar: Opels CEO Michael Lohscheller tar emot eftertraktad utmärkelse
  • IVOTY jury: Internationella journalister från 25 europeiska länder
  • Tidigare Opelvinnare: Astra Van 1999 och Vivaro 2002

Nya Opel Combo skåp har blivit utsedd till International Van of the Year 2019 (IVOTY), den mest åtråvärda titeln när det gäller lätta transportbilar(LCV). Expertjuryn som består av journalister från 25 europeiska länder gav Combo 127 poäng vilket placerar Combo långt före tvåan Mercedes Sprinter (92 Poäng). Den stora körglädjen, de innovativa assistanssystemen och ekonomin har spelat en avgörande roll för Combo att kunna ta hem den här prestigefyllda utmärkelsen till Rüsselsheim för tredje gången sedan dess införande 1992. Opel har tidigare vunnit titeln International Van of the Year med Astra Van 1999 och med Vivaro 2002. Nya Opel Combo har utvecklats av Groupe PSA och optimerats för varumärket. Prisutdelningen ägde rum idag på transportbilsmässan IAA i Hannover. Opels CEO Michael Lohscheller tog emot priset för Combo från IVOTY-juryns ordförande, Jarlath Sweeney.

”Vi är så klart mycket stolta över den här utmärkelsen”, sade Michael Lohscheller. ”Segern visar också på Opels stora möjligheter inom Groupe PSA. Med Combo attackerar vi nu C-segmentet för lätta lastbilar där vi hitintills inte haft någon framträdande roll. Det finns en stor tillväxtpotential för Opel inom affärsområdet LCV. ”Det passar därför bra att vi har fått ansvar för att utveckla en ny LCV-plattform för hela Groupe PSA i Rüsselsheim”.

IVOTY-juryn var mycket imponerad av Opel Combos många talanger: ”För första gången i LCV-historien har ingenjörer och designers lyckats skapa ett samarbete mellan flera varumärken, där alla märken kunnat upprätthålla sina kärnvärden och varumärkesprofiler utan kompromisser. PSA-modellerna omdefinierar hela segmentet av moderna kompakta skåpbilar, med en ny approach när det gäller design, en slutprodukt som är i nivå med kompakta personbilar och en unik känsla av komfort”.

Juryn lovordade också de många assistanssystemen som finns tillgängliga till Opel Combo, som den sensorbaserade överbelastningsindikatorn och den utmärkta allround-sikten – kameran i backspegeln på passagerarsidan reducerar till exempel döda vinkeln på den sidan av fordonet. Combo fick också poäng för den sensorbaserade Flank Guard. Juryns sammanfattning: ”PSA-gruppens kompakta kvartett övertygar på fler än ett sätt. De är moderna, bekväma och fulla av dagens säkerhetsteknik. Vid körning visar de mycket körglädje och generellt sett ett mycket gott beteenden, utan att ge avkall på funktion. De erbjuder yrkesförare ett brett utbud av karosser och motorer. Helt klart en ny referens i transportbilsvärlden”.

Mycket effektiv på alla sätt

Nya Opel Combo har världspremiär på IAA för transportbilar i Hannover (monter C 64, hall 13). Nya Combo har utvecklats med ambitionen att erbjuda högsta effektivitet till yrkesförare och den lägsta ägandekostnaden i segmentet, tack vare en helt ny arkitektur, genial paketering och ett unikt utbud av upp till 21 assistanssystem, vilka har resulterat i en extremt effektiv transportör.

Redan från start finns Opel Combo i flera versioner inklusive standardversionen på 4,40 meter, XL-versionen på 4,75 meter och en rymlig femsitsig dubbelhytt med två skjutdörrar som standard. Opels nya kompakta transportör överglänser också de flesta av sina viktigaste konkurrenter med en lastvolym på upp till 4,4 m³, en nyttolast på upp till 1000 kg och en lastlängd på upp till 3,440 mm för olika typer av föremål och arbetsmaterial. Den skickligt utformade lastytan är tillräckligt bred mellan hjulhusen för att få plats med upp till två Euro-pallar – även i Combo med kort hjulbas. Och extremt långa redskap såsom plankor kan stuvas i en vinkel tack vare giraffluckan som är tillval.

 

Hitta till oss

Öppettider

Mån - Fre 09.00 - 18.00
Lördagar Sommarstängt
Söndagar Stängt
Mån - Fre 07.00 - 17.00
Telefontid 08.00 - 17.00
Lördagar Stängt
Söndagar Stängt
Mån - Fre 07.00 - 17.00
Telefontid 08.00 - 17.00
Lördagar Stängt
Söndagar Stängt